GATEWAY

Дата: 30 Авг 2016

GATEWAY

 

Gateway е академично богата система за изучаване на английски език в пет части- започваща от A2 и достигаща до B2+. Системата включва в себе си 2 междинни нива- B1+ и B2+. Това я прави изключително подходяща за осъществяването на постепенен преход между нивата с цел по- добро затвърждаване и усвояване на взетия материал.

 

Една страхотна възможност, която предоставя системата на Gateway е възможността за създаването на паралелен дигитален курс в допълнение към работата в класната стая, или казано иначе- Gateway Online. Това означава, че всеки един учител може да създаде своя виртуален клас и да добави своите ученици. Там те ще имат възможност да затвърдят своите знания и умения по английски език чрез попълването на различен тип упражнения, които са допълнителни и не са включени в учебника или учебната тетрадка. Това учениците могат да правят от удобството на свое лично устройство- дори смартфон. Нещо повече- системата извършва автоматична проверка и изпраща на учителя резултатите на всеки един ученик. Така той може обективно да проследява прогреса и да забелязва слабите места индивидуално при всеки един ученик.

 

Важно допълнение за възможностите на системата е наличието на дигитален учебник, който да намери страхотно приложение за работа в интерактивна среда. Дигиталните учебници на издателство Macmillan са страхотно разработени. Освен богат набор от интерактивни функции за работа върху страниците на учебника, те разполагат и с Teacher’s Area- бяло поле, върху което учителят спокойно да може да дефинира и обясни материалът от учебник. Там той дори може да добавя допълнителни ресурси като аудио файлове и видеа или различни изображения, на базата на които да могат да бъдат проведени интересни дискусии сред учениците.
 


Учебната система Gateway е предвидена така, че да може да подготви успешно всеки един ученик за матурите, подготвяйки тийнейджърите също така за следващия етап от тяхното образование- университетът, а след това и за тяхното успешно професионално развитие.

 

Системата е интересна за учениците, тъй като включва в себе си актуални и подходящи за тийнейджърите теми- международни, културни, социални. Теми от класическата и модерната литература, поп песните и социалните медии са адаптирани към темите, върху които се набляга при матурите.

 

Няколко думи за автора David Spencer:


Завършва филология в Университета в Оксфорд. Специализира се да преподава в гимназиален етап и по- късно заминава за Испания, където практикува като учител от тогава. Той продължава да обучава ученици в тийнейджърска възраст в училище близо до град Мадрид. През 1994г. David Spencer започва да пише за издателство Macmillan, като последната негова система е Gateway 2nd Edition- успешна учебна система в няколко нива, призната в международен план. Авторът е провел семинари пред други учители в повече от 20 държави по целия свят.

 

 

Какво включва системата Gateway?

  • Учебник

  • Учебна тетрадка

  • Audio CD

  • Teacher’s Book

  • Gateway Online

  • Gateway Interactive Classroom.

Системата Gateway е одобрена за горен курс (9- 12 клас) в държавните училища.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе